Profil firmy


Pasja gwarancją smaku

Jako producent żywności, staramy się zachować balans smaku i wartości odżywczych, które dają największe korzyści konsumentowi.

Tworząc receptury na nowe produkty, zawsze dajemy "więcej" jak najlepszych wartości, które zawdzięczamy połączeniu surowców i naszego branżowego doświadczenia.

Jesteśmy piekarnią rzemieślniczą. Zaczynaliśmy od produkcji pieczywa świeżego, a pasja zaprowadziła nas do tworzenia pieczywa chrupkiego i snacków na bazie naturalnych zakwasów.

Z biegiem lat zautomatyzowaliśmy procesy, które mają ułatwić pracę piekarzom i cukiernikom.
Nowoczesne urządzenia pozwalają precyzyjnie dozować składniki, co mi istotny wpływ na jakość i powtarzalność.
Jednak w dalszym ciągu bazujemy na podstawie starych, sprawdzonych receptur, których przestrzegamy do dnia dzisiejszego.

Wszystkie procesy nadzoruje Mistrz Piekarnictwa oraz stała wykwalifikowana kadra pracownicza.

Nasz kod tworzenia


To zawsze więcej:
  • Mąk z pełnego przemiału. Staramy się w każdej recepturze zachować jak największy udział procentowy tego składnika zachowując funkcjonalność produktu.
  • Własnego rzemieślniczego naturalnego zakwasu, który wyprowadzamy na dobranych szczepach kultur bakteryjnych. Wyprowadzanie zakwasu trwa około 24 godzin. Potem go namnażamy do celów produkcyjnych.
  • Wysokiej jakości ziaren oleistych.
  • Oliwy z oliwek.
  • Starannej rzemieślniczej technologii podczas wytwarzania ciasta i kształtowania produktów.
  • Długiej fermentacji produktu przed odpiekiem - nadającej strukturę, aromat i posmak produktów.
  • Rzemiosła w produkcie.
  • Ducha zespołu, ponieważ złożony proces watwarzania wymaga staranności od dużej ilości osób. Każdy z nas ma wpływ na jakość, która do Was trafia.

Efektem pracy naszego zespołu są wysokiej jakości produkty rzemieślnicze: pieczywo chrupkie, snacki, batony zbożowe


Piekarnię Galicyjską założyłem 3 lipca 1993 roku
Prezes Zarządu - Mistrz Piekarnictwa

Video

Historia