Newsletter Unia Europejska Logo Unii Europejskiej

Co to jest chrupak?


Co to jest chrupak?

Chrupak jest pieczywem, które powstaje z naturalnego zakwasu za pomocą tradycyjnych metod wypieku.

Chrupak jest pieczywem, które powstaje z naturalnego zakwasu za pomocą tradycyjnych metod wypieku, pod czujnym okiem naszych piekarzy z wieloletnim doświadczeniem.

Połączenie mąk o wysokim wyciągu, pełnych ziaren oleistych oraz naturalnego zakwasu jest tym, co od samego początku produkcji jest w stanie nadać naszemu produktowi niepowtarzalny charakter.

Nawet ciasto musi czasami trochę odetchnąć tak, aby w spokoju uległo procesowi naturalnej fermentacji, podczas którego kształtuje się piekarski bukiet smakowy odpowiadający za wszystko to, co najważniejsze – smak. Tak wyrośnięte chlebki/snacki trafiają do rozgrzanego pieca.

Tym, co odróżnia nasze produkty od podobnych wypieków z krajów skandynawskich, jest bogactwo smaku osiągnięte dzięki najlepszym użytym składnikom:

 

Ciasto swój charakterystyczny smak oraz wysoką zawartość prozdrowotnych składników zawdzięcza użyciu najlepszych gatunkowo mąk o wysokim wyciągu: pszennej grahamki, żytniej razowej, orkiszowej z pełnego przemiału.

Dodatki są tym, co sprawi, że nasze pieczywo nie ma szansy znudzić się i spowszednieć. Każdy ma szansę znaleźć coś dla siebie. Siedem smaków w kilku wariantach (posypka z pełnych ziaren, ziarna z serem, sam ser) zaspokoją podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy.

 

Chrupak to:

  • pełno ziaren
  • pełno smaku
  • pełno zdrowia
  • 0 konserwantów
  • 0 barwników
  • 0 GMO
  • 0 aromatów
  • 0 cukrów.