Newsletter Unia Europejska Logo Unii Europejskiej

Gofry z chlebkiem 5 Zbóż


Czas przygotowania:
15 minut
Ilość porcji:
8

Składniki

Poznaj przepis na pyszne i chrupiące gofry z dodatkiem pieczywa chrupkiego Galicia. Po spróbowaniu nie będziesz szukać już więcej innego przepisu! 

 

Do przygotowania potrzebujemy: 

  • 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżka cukru wanilinowego
  • 2 jaja
  • 1/2 szklanki oleju roślinnego lub roztopionego masła
  • 1 i 1/3 szklanki mleka
  • 2 kromki pieczywa chrupkiego GALICIA 5 zbóż 5 ziaren.

Przygotowanie

  1. Mąkę wsyp do miski, dodaj proszek do pieczenia, sól, cukier, cukier wanilinowy. Wszystko wymieszaj, a następnie dodaj jajka, olej roślinny oraz mleko. Zmiksuj na gładką masę, tylko do połączenia się składników. Rozkrusz nasze pieczywo chrupkie Galicia 5 zbóż 5 ziaren na małe kawałki, włóż do masy i wymieszaj.
  2. Rozgrzej gofrownicę. Gofry piecz około 3,5 minuty lub przez czas podany w instrukcji gofrownicy.
  3. Gofry po upieczeniu możesz posypać cukrem pudrem i miód lub podawać z ulubionymi dodatkami np. dżemem, bitą śmietaną i ulubionymi owocami.