Skład: DROŻDŻÓWKA Z NADZIENIEM WIŚNIOWYM 100 g
mąka pszenna, nadzienie wiśniowe 30% (owoce wiśni 60%, woda, cukier, skrobia modyfikowana, stabilizator (mleczan wapnia), substancja konserwująca (sorbinian potasu), aromaty), woda, tłuszcz roślinny (oleje roslinne (słonecznikowy, całkowicie utwardzony słonecznikowy, całkowicie utwardzony kokosowy), woda, regulator kwasowości (koncentrat cytrynowy)), cukier, pasteryzowana masa jajowa, drożdże, emulgator (woda, mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, regulatory kwasowości (kwas octowy, octan sodu)), serwatka w proszku, krem budyniowy w proszku (cukier, skrobia modyfikowana, serwatka w proszku (mleko), olej roślinny (kokosowy), mleko w proszku pełne, permeat serwatki w proszku (mleko), substancje żelujące (siarczan wapnia, difosforany, fosforany sodu), syrop glukozowy, substancja zagęszczająca (alginian sodu), regulator kwasowości (mleczan wapnia), sól, glukoza, białka mleka, aromat, barwniki (ryboflawina, karoteny)), cukier wanilinowy (cukier, etylowanilina), sól, środek do nabłyszczania (białka mleka, laktoza, regulator kwasowości (węglan sodu)), barwnik (ß-karoten), środek do przetwarzania mąki (kwas askorbinowy)
Wartości odżywcze: DROŻDŻÓWKA
Z NADZIENIEM WIŚNIOWYM 100 g
Wartość odżywcza |
w 100 g |
w porcji 100 g |
% RWS w porcji 100 g |
Wartość energetyczna |
1243 kJ / 295 kcal |
- |
15% |
Tłuszcz |
7,7 g |
- |
11% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
4,0 g |
- |
20% |
Węglowodany |
50 g |
- |
19% |
w tym cukry |
16 g |
- |
18% |
Błonnik |
1,2 g |
- |
- |
Białko |
5,8 g |
- |
12% |
Sól |
0,33 g |
- |
6% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
W celu uzyskania szczegółowych informacji skontaktuj się z naszym biurem: info@GALICIA.com.pl
lub skorzystaj z Formularza
w zakładce Kontakt
W celu uzyskania szczegółowych informacji skontaktuj się z naszym biurem: info@GALICIA.com.pl
lub skorzystaj z Formularza
w zakładce Kontakt